Демонстрация в центъра на Виена срещу ветото за . Български, румънски

...
Демонстрация в центъра на Виена срещу ветото за . Български, румънски
Коментари Харесай

Протест в центъра на Виена срещу ветото върху България и Румъния за Шенген

Демонстрация в центъра на Виена против ветото за . Български, румънски и австрийски политици излизат на митинг пред Министерството на вътрешните работи.
Организаторите на демонстрацията са лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк от Движение за права и свободи дружно с евродепутата от Румъния Влад Ботош и Хелмут Брандщетер от австрийската демократична партия NEOS.
„ Демонстрацията цели да покаже желанието за цялостна интеграция, единение и унищожаване на дискриминационните бариери, които имаме вяра ще срещнат схващане и в немалка част от австрийското общество “, декларира Кючюк.
 
Той приканва всички жители, които усещат това несъгласие като незаслужено отнасяне, да се причислят към демонстрацията.

Темата за присъединението на България и Румъния към Шенген трябваше да бъде включена в дневния ред на Съвета по правораздаване и вътрешни работи на 4-5 декември, тъкмо както фигурираше в дневния ред на съвета и година по-рано, когато Букурещ беше блокиран от Виена.
Румънски държавни източници обаче настояват, че няма да има гласоподаване, като се има поради, че Нидерландия, където неотдавна бяха извършени избори, не е дала единодушието си за присъединението на България, която е в пакет с Румъния.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР